ALLURE VOETZORG

 

Vinkendaal 33, Nieuwerkerk aan den IJssel, tel. 0180-399284

Podologie in het Algemeen Dagelijks Leven

Podologie is de therapie die zich bezig houdt met het voorkomen en behandelen van voetklachten en voetfunctiestoornissen en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdingsbewegingsapparaat. Bijvoorbeeld enkel, knie, heup, rug en nekklachten. De podologie werkt volgens de methode van de biomechanica (bewegingsleer), waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen toepassing in Sport en het Algemeen Dagelijks Leven.

De therapie binnen de podologie bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende en/of beschermende technieken, zoals ortheses, elementen, correctiezolen en comfortzolen. Ook het adviseren van cliënten met als doel voetaandoeningen te voorkomen en te bestrijden.

Feitelijk zouden we elke dag nieuwe voeten moeten krijgen.

We hebben bij de geboorte maar een stel voeten gekregen, maar we gebruiken ze voor tien. Of niet soms? Er zijn vele soorten voeten. Zo hebben we dagelijkse voeten, werkvoeten, sportvoeten, modevoeten, dansvoeten en ga zo maar door. Als al die voeten gezond zijn (en blijven), loopt alles naar wens. Maar gaat er "iets mis", dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. En er gaat regelmatig "iets mis". 70% van de Nederlandse bevolking komt in aanraking met voetklachten.

Voetklachten kunnen pijnlijk uit de hand lopen.

Voetklachten worden vaak voor lief genomen. Het gaat wel weer over, denkt men. Maar als je er niets aan doet, worden het slepende klachten en die kunnen weer nieuwe klachten veroorzaken.

  • Gevoelige en slechte voeten kunnen van grote invloed zijn op de werking van het mechanisme dat de houding en beweging van ons lichaam bepaalt
  • Plat- en holvoeten leiden tot rugklachten en verkeerd gekozen schoeisel kan klachten veroorzaken in het algehele houdings - en bewegingsapparaat
  • Scheefstand in de basis van de voet kan tot houdingsveranderingen leiden in de knieën, heupen en rug

Daardoor kan een totaal verkeerde manier van lopen en staan in de hand worden gewerkt.
Onze voeten zijn het fundament van ons lichaam. Daar staan we op. Het is dus van belang dat de stand goed is om lichamelijk goed te kunnen functioneren.

Registerpodologie

Podologen zijn therapeuten die belangrijke zijn binnen het veld van de gezondheidszorg. Het beroep “podoloog” is niet beschermd, dat impliceert dat eigelijk iedereen zich “podoloog” mag noemen.
Daarom is er een landelijke organisatie voor de podologie opgericht “LOOP” deze beheert de registers van de ingeschreven leden en alleen zij mogen zich registerpodoloog noemen. Deze registerpodologen voldoen aan bepaalde eisen:

  • De genoten opleiding
  • Aard van de verleende zorg
  • Tarifering
  • Protocollering
  • Na- en bijscholing en kwaliteitsbewaking hiervan

Een register-podoloog A valt binnen het ADL-1 segment. In dit segment richten wij ons op het voorkomen en behandelen van voetklachten.
Ieder die klachten ervaart als voet en enkelpijn, wordt door de registerpodoloog onderzocht en behandeld.
Wij verzamelen gegevens tijdens ons onderzoek voor een therapieplan. Daaruit vloeit een advies voort voor een therapiezool, die een corrigeerde, stabiliseerde en/of accommoderende werking kan hebben.

Podologie en zorgaanbieders

Podologie is een zeer doeltreffende therapie gebleken. Daarom heeft een aanzienlijk aantal zorgverzekeraars producten en/of diensten van bij stichting “LOOP” geregistreerde podologen in hun vergoedingspakket opgenomen. Verdere informatie kunt u vinden op www.loop.nl.

© ALLURE VOETZORG

 Allure Voetzorg is aangesloten bij

Logo ProVoet  Logo ProCert Logo Loop